Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Φωτισμός LED - Η επανάσταση στις τεχνολογίες Φωτισμού

Η τεχνολογία φωτισμού LED, έχει κατακτήσει την αγορά φωτιστικών και φωτισμού και συνεχίζει με ραγδαία βήματα προς την κορυφή. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2015 η αγορά φωτιστικών τεχνολογίας LED θα έχει φτάσει σε αξία 30 δισεκατομμυρίων. Αρχικώς τα led χρησιμοποιούνταν σε πολύ μικρή κλίμακα, ως λαμπάκια ενδείξεων σε κινητά, σε υπολογιστές, σε ψηφιακά ρολόγια κτλπ. Πλέον όμως με την μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας τους, έχουν αρχίσει να κατακτούν με γοργά βήματα και τον τομέα του οικιακού αλλά και επαγγελματικού φωτισμού.

Φωτισμός LED vs Παραδοσιακών λύσεων Φωτισμού

Οι παραδοσιακές λύσεις φωτισμού που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον τις τελευταίες δεκαετίες είναι οι γνωστές σε όλους μας λάμπες πυρακτώσεως και αλογόνου. Το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι αφενός η μεγάλη κατανάλωση τους σε ηλεκτρική ενέργεια (η οποία οφείλετε κυρίως στην παραγωγή θερμότητας) και αφετέρου στην πολύ μικρή διάρκεια ζωής τους (μια λάμπα πυρακτώσεως έχει μόλις 1000 ώρες διάρκειας ζωής). Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένη και να καταλάβετε πλήρως την ενεργειακή τους απόδοση, νομίζω πως αρκεί να αναφέρω ότι μια λάμπα πυρακτώσεως χρησιμοποιεί μόλις το 10% τις ενέργειας που καταναλώνει σε παραγωγή φωτισμού.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω οι λαμπτήρες φωτισμού τεχνολογίας LED (δίοδοι εκπομπής φωτός), υπερτερούν τρομερά και από άποψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργεια αλλά και από άποψη χρόνου ζωής. Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι τελείως διαφορετικός από τον τρόπο λειτουργίας μια λάμπας πυρακτώσεως κάτι το οποίο επιτρέπει στους λαμπτήρες LED να έχουν ενεργειακή απόδοση της τάξης του 90%. 

Ας δούμε συνοπτικά μερικά από τα κυρία πλεονεκτήματα του Φωτισμού LED

  • Δεν παράγουν θερμότητα
  • Έχουν υψηλή αντοχή σε δονήσεις και μικρότερο κίνδυνο να σπάσουν
  • Δεν χρειάζονται συχνή συντήρηση / αντικατάσταση
  • Δεν εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία
  • Δεν έχουν ευαισθησία στην υγρασία
  • Δεν περιέχουν βαριά μέταλλα ή κάποια άλλη επικίνδυνη ουσία
  • Έχουν προσδοκώμενη διάρκεια ζωής 50,000 ωρών!
  • Έχουν δείκτη ενεργειακής απόδοσης 0,9
Στην σύγχρονη εποχή η οικονομία σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς και η προστασία του περιβάλλοντός αποτελούν φλέγον ζητήματα. Αγοράστε και εσείς LED, και δείτε από κοντά τα τεράστια πλεονεκτήματα της τεχνολογίας φωτισμού LED. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε και άλλα για τον Φωτισμό LED, ή απλά θέλετε να ζητήσετε μια δωρεάν μελέτη φωτισμού επισκεφθείτε την : http://www.ils.com.gr , στην οποία θα βρείτε ότι πρέπει να γνωρίζετε για τον Φωτισμό LED. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου